Kokanoad
Kokanoad Saksa ja Jaapani parimatelt meistritelt. Euroopa toodangut esindavad legendaarsed Saksa Robert Herderi kokanoad. Jaapani meistrite toodangut esindavad Suncrafti ja Samura mudelid.
Mis on kööginuga ja mis on kokanuga? Lihtsustatult võb öelda, et kööginoad on kõik noad üldiselt mida köögis kasutatakse. Kokanoaks võib aga nimetada peamiselt suuremaid nugasid, millega kokad teevad ära enamuse oma tööst köögis. Täpset reeglit pole. Klassikalised kokanoad on näiteks suure teraga K5 ja erinevad Santoku noad. On veel eriti suured nn peakoka noad nagu näiteks K-Chef.
Saksa kokanoad
Robert Herder on legendaarne saksa kokanugade valmistaja juba aastast 1872. Siin valikus on paremik tema kokanugade loomingust. Nende noad on kuulsad oma tugeva ja õhukese tera poolest, mis õheneb ühtlaselt terve tera ulatuses. Samuti on ta kuulus oma väärispuidust käepidemete poolest. Te saate oma noa valida väga erinevast puidust käepidemega, mis on meistrite poolt käsitsi lihvitud ja poleeritud. See kõik kokku teeb nende kasutamise väga nauditavaks.
Jaapani kokanoad
Suncraft Co,. Ltd on kokanugade tootmisele pühendunud Jaapani ettevõte, mis asub Jaapani nugade pealinnas Sekis, Gifu prefektuuris, kus on valmistatud suurepäraseid terariistu juba enam kui 800 aastat.
Samura kombineerib oskuslikult Jaapani nugade põhiolemuse kaasaegsete Lääne kasutajate vajadustega. Nugasid iseloomustab läbimõeldud disain ja ergonoomika, suurepärased lõikeomadused ning hea kvaliteet mõistliku hinnaga. Samura noad on algselt arendatud koostöös Jaapani parimate tootjatega, kuid tänapäeval toodetakse neid enamjaolt Hiinas.
Kokanugade puhul peaks veel teadma seda, et neid on hea kasutada suurtel lõikelaudadel ning võimaluse korral naturaalsest puidust lõikelaudadel. Tegelikult lausa soovitame vältida kõvast puidust ja plastikust lõikelaudu, kuna nii nüritub nuga kiiremini. Kõige paremaks loetakse pehmest puidust lõikelaudu nagu näiteks kirsipuu.