Jaapani kööginuga Santoku. Kirsipuu käepide
Rakendused: üldkasutuseks köögis;liha, kala ja juurviljade tükeldamiseks. Liha ja kala fileerimiseks. Sobib hästi nii lõikelaual kui ilma lõikelauata kasutamiseks.
See universaalne kööginuga on suurepärane liha, kala ja juurviljade ettevalmistamiseks. Täiuslikult tasakaalustatud lai tera lõikab kergelt läbi kala, liha ja juurvilja. Tera on tehtud erakordselt kõrge kvaliteetsest roostevabast terasest. Teral on traditsionniliselt õhuke Solingeni stiilis teritus ning kogu tera on käsitsi poleeritud.
Nuga saab teritada nii keraamilise teritajaga, terituspulgaga kui vesiluisuga. Puidust käepide on meistri poolt lihvitud ja õlitatud.
Parimad rakendused:
- Lõikelaual kasutamine
- Lõikumine ja tükeldamine
- Fileerimine
- Puuviljad ja juurviljad
- Liha ja kala
Peamised omadused:
- Tera: roostevaba teras- kroom-vanaadium-molübdeen sulamist
- Kõvadusega 60 HRC (tavalised noad on tugevusega ca HRC 55-57)
- Tera lihvimisaste: blue glazed (Robert Herder teeb kahes lihvimisastmes- lihtsamatel nugadel fine glazed ja kallimatel nugadel blue glazed)
- Keskmise suurusega teraga
- Käepide: aurutatud kirsipuust
Tehnilised andmed:
- Tera pikkus 165 mm
- Tera kõrgus 43 mm
- Noa kogupikkus koos käepidemega 300 mm
- Kaal 108 g
avaleht algus Kööginoad lauanuga kokanuga leivanuga