verivorsti_tegemine-29-660x439

Verivorsti Kodus Tegemine

Viimasel ajal on kodune vorsti tegemine jälle au sisse tõusnud ja tundub, et lõppenud 2015 aasta oli selles osas lausa uus ärkamise aeg. Paljudes kodudes on vorsti tegemise traditsioon siiani veel elus püsinud ning väga paljudes kodudes hakati uuesti ise vorsti tegema. Miks teha ise vorsti Liha ja suitsuliha tükeldamine Vorsti tegemiseks on erinevaid põhjuseid. Ajalooliselt on vorsti tegemisel puht praktiline põhjus, ehk liha säilitamine…

hakklihamasina kasutamine

Hakklihamasina kasutamine

Hakklihamasina kasutamine koduköögis, taluperes või jahiseltsis. Mõned praktilised soovitused kuidas muuta oma hakklihamasina kasutamine kergeks ja mugavaks.

mahlapress käsivändaga-6

Mahlapress on koduaias vajalik abimees. Toormahla tegemine marjadest ja viinamarjadest.

Oma aia saaduste mahlaks pressimine on tervislik võimalus suvist päikese energiat ja vitamiine talve kaasa võtta. Õunamahla tegemisega on paljud inimesed Eestis hästi tuttavad. Pole ju perekonda kellel endal poleks aias õunapuid või mõnel tuttavalt või vähemalt esivanematel. Sügisene õunauputus ehk õuna-aasta tabab Eesti aedasid üle paari aasta ja siis on õunu nii, et tapab. Siis saavad õunu kõik soovijad ja jääb ülegi. Suur osa…

verivorsti_tegemine-29

Verivorsti kodus tegemine

Viimasel ajal on kodune vorsti tegemine jälle au sisse tõusnud ja tundub, et lõppenud 2015 aasta oli selles osas lausa uus ärkamise aeg. Paljudes kodudes on vorsti tegemise traditsioon siiani veel elus püsinud ning väga paljudes kodudes hakati uuesti ise vorsti tegema. Miks teha ise vorsti Vorsti tegemiseks on erinevaid põhjuseid. Ajalooliselt on vorsti tegemisel puht praktiline põhjus, ehk liha säilitamine pikemaks ajaks ja samuti…

liha vaakumpakendamine

Vaakumpakendamine on kiireim viis tervislikult toiduaineid säilitada

Toiduainete lühemaks või pikemaks säilitamiseks on erinevaid võimalusi. Mõned on lihtsalt tervislikumad kui teised. Igapäevaselt kasutame me kõik tavalist külmkappi toidu hoidmiseks ja sügavkülmikut, kui on vaja midagi pikemaks ajaks säilima panna. On aga veel võimalusi. Kui oled nii kaugele lugenud, siis ilmselt suhtud oma tervisesse ja toitu, mida sööd tõsiselt. Oleme ju see mida me sööme ja meie vitaalsus või energia tuleneb otseselt sellest…

viinamarjad-1

Viinamarjade kuivatamine toidukuivatiga

Pole vist inimest kes poleks kunagi söönud rosinaid. Rosinad on mõnusad magusad suupisted aga neis on ka väga palju kasulikke mineraale ja vitamiine. Talvisel ajal on rosinad asendamatu mineraaliallikas. Kuidas aga teha ise viinamarjadest rosinaid. Sellest räägimegi lähemalt. Rosinad on kuivatatud viinamarjad. Olenevalt viinamarja sordist on olemas päris erinevaid rosinaid – tumedaid ja heledaid rosinaid, suuri ja väikeseid, seemnetega ja ilma seemneteta rosinad. Viinamarjade kuivatamine…

seente kuivatamine-2

Seente kuivatamine

Seente kuivatamine talviseks säilitamiseks on vana järgiproovitud meetod. Seda on teinud meie esivanemad juba tuhandeid aastaid. Seeni võib ka marineerida, soolata või muul moel sisse teha aga ainult kuivatamisel säilivad seente aroom ja maitseomadused nii hästi. Kui mõelda kuivatatud seente peale, siis kangastuvad paljudele võib olla esimese asjana vanadest muinasjutu raamatutest tuttavad nõiaköögi pildid. Pliidi all on tuli, katel podiseb tulel ja pliidi kohal nööridel…

Meil saab maksta:

seb-logo
swed-logo
lhv-logo
liisi-logo
visa_mastercard_logo
estojarelmaks-logo
Jälgi meid: